Lélek a gépben

Hackoljuk szét a világot. Net, fejlesztések, buzzwordok.

Friss topikok

techstream

Nincs megjeleníthető elem

Miért nem linkelnek ki a webes hírportálok?

2007.06.27. 02:46 :: Gaius Baltar

Néha-néha olvasgatok hazai hírportálokat, tudományos témakörben. Origo, SG, Index. Bár néha elragad az indulat, és túlzásba viszem a cinizmust, de alapvetően a tudományos ismeretterjesztést nagyon pozitívan szoktam értékelni magamban. Mégis ezen oldalak többsége (az Index újabban csillagász témakörben aktívan linkel a hirek.csillagaszat.hu-ra, ami nagyon pozitív) gyakorlatilag nulla külső linket kínál a forrásaikra. Mint a témában valamennyire képben levő egyed ezért a cikkek 90%-ában látom, melyik oldalról fordítják a cikkeket, honnan jön az inspiráció.

Azzal semmi bajom, hogy ezeket nem jelzik, sőt, csak örülök, hogy az adott témakör le van fedve itthon is. Viszont az igazán dühít, hogy nem segítenek utánanézni, nem kínáljákfel (egyik nagyobb portál sem) a forrásaik linkjeit! Miért? Miért nem segítik azokat, akik szeretnének utánaolvasni a témáknak?

1 komment

Címkék: cruel world

A bejegyzés trackback címe:

https://steampunk.blog.hu/api/trackback/id/tr82106776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fu 2007.07.17. 15:33:13

Pozitív példa a BBC, ahol mindig vannak linkek forrásokra oldalt.
süti beállítások módosítása