Lélek a gépben

Hackoljuk szét a világot. Net, fejlesztések, buzzwordok.

Friss topikok

techstream

Nincs megjeleníthető elem

Észtország a cyberbűnözésről értekezik Brüsszelben

2007.05.14. 09:03 :: Gaius Baltar

Érthetően nagy a tapasztalata mostanában az aprócska EU és NATO tagállamnak a cyberbűnözésben, az oroszok inspirálta lázongás mellett Kreml cracker (nem, nem, csak azért sem hacker) támadásokat is indított az észtek ellen. Bizony jó volna valami szabályozás, de legalább a figyelem látszata erre az egyre kulcsfontosságúbb területre, mit ér az a katonai szervezet, ami nem tudja megvédeni tagjait s ezáltal önmagát a támadásoktól lettlégyen az hagyományos, vagy a cybertérben elkövetett?

Ebben a témában fog az észt küldöttség felszólalni ma. Ahogy Jaak Aaviksoo védelmi miniszter fogalmaz:
"Amennyiben egy NATO tag kikötőit megtámadják, úgy az a NATO elleni támadásnak számít, és a szövetség a megtámadott segítségére siet.

A brüsszeli találkozón cybertámadásokról fogunk beszélni az EU védelmi minisztereivel hétfőn. Szükséges lenne egy NATO megbeszélés is a kormányzati honlapok védelméről."

Szólj hozzá!

Címkék: háború észtország

A bejegyzés trackback címe:

https://steampunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9075508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása